Kilpailun säännöt

OSALLISTUMISOIKEUS

OnGolf & Golf Center Tour on avoin parikiertue kaikille 18 vuotta täyttäneille mies- ja naisamatööreille. 

Osakilpailuja on kolmetoista (13) kappaletta. Pelaaja voi osallistua saman tai eri parin kanssa niin moneen osakilpailuun kuin haluaa.

PELIMUOTO

Kilpailu pelataan tasoituksellisena scramblenä (lyöntipeli). Joukkueen muodostaa kaksi pelaajaa, naispari, miespari tai sekapari. Joukkueen tasoitus on 1/4 parin yhteenlasketuista tasoituksista.

Joukkueen tasoitus muodostuu seuraavasti. Molempien pelaajien tarkka tasoitus muutetaan kentän mukaiseksi slopetasoitukseksi ja nämä saadut slopetasoitukset lasketaan yhteen ja jaetaan neljällä. Jäävä luku pyöristetään normaalien pyöristyssääntöjen mukaan. Tämä jää joukkueen pelitasoitukseksi. Kilpailussa käytettävä suurin tasoitus on 36.
HUOM! Joukkueen maksimitasoitus on kuitenkin enintään joukkueen pienemmän tasoituksen omaavan pelaajan slopetasoitus.

Miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta. Kilpailu pelataan väliaikalähdöillä klo 9.00 alkaen.

Scramble:

1. Joukkueen kumpikin pelaaja avaa tiiltä. Joukkue saa päättää lyöntijärjestyksensä paitsi silloin kun joukkueen pelaajat pelaavat eri tiiltä, tällöin kauimmaiselta tiiltä pelaava pelaaja pelaa aina ensin.

2. Joukkue valitsee pelattavan pallon
· pallon paikka on merkittävä (esim. hieman sivulle)
· lyöntijärjestys on vapaa
· toinen pelaaja asettaa muualla kuin viheriöllä oman pallonsa max. 15 cm päähän pelatun pallon paikasta, muttei lähemmäksi lippua. Viheriöllä pallo asetetaan samaan paikkaan
· näin jatketaan reikään asti

3. Pallo asetetaan aina (väylällä, raffissa, esteissä, viheriöllä, bunkerissa). Myös valitun pallon pelaajaa saa näin ollen asettaa pallon. 

4. Pelaaja voi pelata lyhyen (n. gripin mitta) putin reikään, vaikka joukkueen toinen pelaaja ei olisi vielä lyönyt omaa lyöntiänsä. Tämän jälkeen joukkueen toinen pelaaja pelaa palloansa normaalisti. Parempi tulos jää voimaan. (Tämän menettelyn tavoitteena on pelin nopeuttaminen).

5. Joukkueen pelaajat saavat yhdessä katsoa pelilinjoja, sekä ennen lyöntiä että sen aikana. Sääntö koskee kaikkia lyöntejä.

6. Mikäli joukkue jatkaa hiekkaesteestä, molemmat pelaaja saavat asettaa pallon max. 15 päähän pelatun pallon paikasta.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen 40-60 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen OnGolf & Golf Center Tourille 2020 alkaa 20.5. klo 12:00. Ilmoittautuminen sulkeutuu osakilpailua edeltävänä torstaina klo 9:00. Ilmoittautumisen yhteydessä voidaan suorittaa koko joukkueen kilpailumaksu.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain OnGolf & Golf Center Tourin sivuilla, muita ilmoittautumisia ei valitettavasti huomioida!

Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta (2) päivää ennen kilpailua. Jos peruutus on tehty kaksi päivää ennen kilpailua palautetaan etukäteen maksettu kilpailumaksu automaattisesti täysimääräisenä. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun.

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 6 villiä korttia (3 paria) per osakilpailu. Jokaiseen osakilpailuun otetaan kuitenkin aina maksimimäärä pelaajia, eli mikäli villeille korteille ei löydy käyttöä järjestäjän taholta, jaetaan ne varasijoilla olijoille.

ARVONTA

Lähtöryhmät kiertueella arvotaan kutakin kilpailua edeltävänä perjantaina. Lähtöajat löytyvät yksi (1) päivää aiemmin kyseessä olevan kentän klubin ilmoitustaululta klo 12 alkaen ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta. Lähtöajat löytyvät myös osoitteesta www.ongolftour.fi.

KILPAILUMAKSUT

Osallistumismaksu on 50-160 € / joukkue sisältäen lounaan. 

PALKINNOT

Osakilpailun voittajat pääsevät OnGolf & Golf Center Tourin kustantamalle finaalimatkalle. Finaalimatka on henkilökohtainen.

Parikilpailun parit 2.-6. palkitaan tuotepalkinnoilla. Finaalimatkalle voi päästä myös Mercedes EQ Cupin kautta www.mercedes-eqcup.fi. 

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden palkintojen uudelleen järjestelyyn. Tällaisia syitä ovat mm. pelaajien diskaus, virheellinen tulostenlaskenta klubin toimesta tms. syy, joka on aiheuttanut väärän järjestyksen tulosluettelossa. Tulokset ovat virallisia kolme päivää kilpailun päättymisen jälkeen. 

Kilpailun jälkeen ei järjestetä palkintojenjakoa vaan tulokset tulevat ongolftour.fi sivuille. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kolme päivää kilpailun päättymisen jälkeen kun tulokset ovat virallisia.

TULOSKORTIT

Tourilla siirrytään sähköiseen tuloskorttiin. Linkki tuloskorttiin tulee kaikille pelaajille suoraan järjestävältä seuralta. Yksi pelaaja voi pitää ryhmän molempien joukkueiden sähköistä tuloskorttia. Mikäli ryhmässä kukaan ei pysty pitämään sähköistä tuloskorttia on 1.tiiltä myös mahdollisuus ottaa perinteinen tuloskortti, tässä tilanteessa joukkueiden ei tarvitse vaihtaa tuloskortteja vaan merkata omaan korttiin molempien joukkueiden tulokset ja tarkistaa tulokset kierroksen jälkeen omista korteista. Mahdolliset paperiset tuloskortit varustettuna pelaajien nimillä, ryhmän lähtöajalla sekä allekirjoituksella tulee palauttaa välittömästi kierroksen jälkeen caddiemasterille.

TASATULOSTILANNE 

Tasatuloksessa pienemmän tasoituksen omaava joukkue voittaa. Mercedes EQ Cup tasapisteissä parempi sijoitus ratkaistaan pelaajien kesken parempien sijoitusten avulla (eniten 2. sijoja saavuttanut, eniten 3. sijoja saavuttanut pelaaja jne saa paremman sijoituksen).

EPÄSELVÄT TILANTEET

Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

MYÖHÄSTYMINEN

Ryhmän kaikkien pelaajien on oltava pelivalmiina lähtöajan mukaan lyöntivuorosta riippumatta. Jos pelaaja myöhästyy 1-5min, tulee seurauksena 2 rangaistuslyöntiä, jos myöhästyminen on yli 5 min, suljetaan hänet kilpailusta.

HIDAS PELAAMINEN

Jos ryhmä on selkeästi muita ryhmiä hitaampi ja hidastelu ei johdu ohituksesta, joutuu ryhmä aikatarkkailuun. Mikäli ryhmän pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun oli hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti. 
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä. 
Kolmas rikkomus: Pelistä sulkeminen.

HARJOITTELU

Pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä.

GOLFAUTON KÄYTTÖ

Golfauton käyttö on sallittu.

PUHELIMEN JA ETÄISYYSMITTARIN KÄYTTÖ

Puhelimen käyttö on sallittu tulosten kirjaamiseen sekä tuomarin/kilpailunjohtajan yhteydenottoon.

Etäisyysmittarin käyttö on sallittu (vain etäisyyttä mittaavat).

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kaikissa OnGolf & Golf Center Tourin 2020 järjestämissä kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton pysyviä ja pelattavan kentän omia paikallissääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin säännöissä ja palkinnoissa. Järjestäjä pidättää myös oikeuden peruuttaa kilpailu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

YHTEISTYÖSSÄ
© Copyright 2020 OnGolf